Články TCM:

Tradiční čínská medicína ho zaujala těsně před revolucí. V Česku byl mezi prvními, kdo se jí začal intenzivně věnovat. Ačkoli vystudoval 1. lékařskou fakultu UK a měl zavedenou praxi obvodního...
Číst více
Co tepelná úprava jídla znamená z pohledu Tradiční čínské medicíny? A jakou bychom měli u sebe upřednostnit?
Číst více
Často se můžeme dočíst u potravin, že jsou buď kyselé (nebo kyselinotvorné), anebo naopak zásadité (zásadotvorné). Jde přitom o jejich hodnotu „pH“.
Číst více
Jin a Jang. Dva nejčastější pojmy Tradiční čínské medicíny skloňované v nejrůznějších textech i kontextech, místech a pádech. Co si pod nimi ale máme konkrétně představit?
Číst více
V některých článcích o TCM čteme, že slaná chuť poškozuje Ledviny. Na jiném místě zas stojí, že naopak Ledviny harmonizuje. Jak tedy přijít správně vnímání různých chutí na chuť?
Číst více
V tomto článku se zaměříme na důležitost toho, jak a na čem si jídlo připravujeme.
Číst více
zavřít

Katalog TCM

Souhlasím a potvrzuji, že jsem terapeut, student nebo vážný zájemce o TCM.

Nejčtenější články

Když hobby se stane zaměstnáním. Průkopník tradiční čínské medicíny léčil i přední české lékaře

Když hobby se stane zaměstnáním....

Tradiční čínská medicína ho zaujala těsně před revolucí. V Česku byl mezi...

Jak si jídlo (v)hodně ohřát?

Jak si jídlo (v)hodně ohřát?

Co tepelná úprava jídla znamená z pohledu Tradiční čínské medicíny? A jakou bychom měli u sebe upřednostnit?

Co nám dává a udává „péHá“?

Co nám dává a udává „péHá“?

Často se můžeme dočíst u potravin, že jsou buď kyselé (nebo kyselinotvorné), anebo naopak zásadité (zásadotvorné). Jde přitom o jejich hodnotu „pH“.